Denk je erover na om je huis te verlengen door een overkapping te bouwen? Hieronder lees je een artikel waarin je tips en aandachtspunten voor het plaatsen van een overkapping voorbij ziet komen. Daarnaast hebben we een aantal verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Sfeervolle verlichting

Wat is de meerwaarde van een overkapping of veranda? Allereerst is een overkapping of veranda een verlening van je woon en leefoppervlakte, het is een ruimte waar je zodra het weer iets beter wordt al kan vertoeven. Wanneer je overkapping op de juiste manier is gebouwd zit je er al gauw wind- en regenvrij. In de lente- en zomerperiode is dit een plek waar je tot in de late avonduren kan blijven nagenieten van de dag. Voor zowel zonaanbidders als iemand die niet van de warmte houdt, is een overkapping uiterst geschikt om te genieten van het weer. Goede verlichting, daar heb je zowel in de koude als de warme maanden plezier van. Je kunt namelijk verschillende plekken en beplanting in de tuin benadrukken en zo verschillende sferen creeren. Zo verleng je die zomerse avond zeker met een paar uur.

Als je in de zomer door de straat loopt komen de BBQ geuren je vaak al tegemoet. Heb jij veel ruimte in de tuin? Denk dan eens aan een buitenkeuken? De populariteit van deze buitenkeuken is enorm toegenomen. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, zelf met geintegreerde pizzaoven. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je niet constant op en neer hoef te lopen naar de keuken. Je hebt tenslotte alles bij de hand. Nu je meer werkruimte hebt, betrek je ook makkelijk de kinderen of vrienden bij het voorbereiden van jouw zomeravond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *